Dag 18 – Corcovado tur + nytårsaften på Exotica

I dag var vi tidligt oppe. Kl. 6 kørte vi afsted mod byen Sierpe der ligger omkring 1 time sydpå. Sierpe ligger ved floden Sierpe (betyder slange). Det er herfra vi skal sejle til nationalparken Corcovado. Corcovado er den kendteste nationalpark i Costa Rica. Den har verdens højeste biodiversitet (biologisk mangfoldighed).

I land ved Corcovado

I land ved Corcovado

Vi skulle “tjekke ind” ved restauranten Las Vegas, så det var bare at proppe den i GPS’en og følge kørevejledningen. Der var nogle gevaldige hulle i vejen det sidste stykke, så der var undertiden tale om slalom kørsel… Vi fik spist morgenmad i restauranten mens alt blev gjort klar.

Kl. 8 var der afgang. Vi var vel omkring 20 i båden. De første 45 minutter sejler man nedad Sierpe, der slanger sig igennem Costa Ricas største område med mangrove – 32000 hektar, det er alt sammen fredet.

Når man når flodmundingen skal man passere en spændende brænding med store bølger, kaptajnen passerede den nu i flot stil. Vi skal besøge den nordlige del af Corcovado, ved San Pedrillo. Det tog cirka 1 time at krydse Drake Bay og lægge til ved Ranger stationen. Undervejs så vi nogle springende tunfisk og et par delfiner.

Figen historier fra Alvaro

Figen historier fra Alvaro

Vi startede med at gå et “trail” der tog 2 timer. Vores guide Alvaro førte os forbi de obligatoriske figen træer. De er super flotte, men han kunne vist godt mærke at vi havde hørt nogle af historierne før. Det er nu meget fint at høre det fra forskellige guider, der kommer tit lidt ekstra guldkorn med. Vi så en af de kæmpe hønsefugle, Great Currasow, som nogle så i skoven ved Hacienda Baru. Den kan blive næsten 1 meter!

Nektarspisende flagermus

Nektarspisende flagermus

Vi passerede også en flok småfugle, Alvaro fortalte at der kunne være op til 10 forskellige fugle der fulgtes ad og hjalp hinanden på forskellig vis med at finde føde. Lidt efter så vi nogle små søde flagermus, omkring 15 cm. De lever af nektar.

Vi holdt en pause ved stranden, ved udløbet af et vandløb. Her kunne vi nyde de utrolig smukke strande her. Der er områder med flotte sorte sten, og små bugter med flotte palmer og hvidt sand.

 

Scarlet Macaw (Ara macao)

Scarlet Macaw (Ara macao)

Vi fulgte stranden tilbage mod Ranger stationen. Det er “Ara land”. Der står mandeltræer i kanten af skoven, det er Ara papegøjens (Scarlet Macaw) ynglings spise. Lige inden stationen skræppede det i trætoppen, og ganske rigtigt sad der 2 Araer og hygge spiste. De er utrolig smukke.

 

Lillian i vandet med dykkende pelikaner

Lillian i vandet med dykkende pelikaner

Ved ranger stationen er der en masse pelikaner der dykker efter fisk, så det er noget af en oplevelse at tage sig en dukkert. Efter vores første vandretur spiste vi frokost. Menuen er sandwich med skinke, ost, tomat, agurk og æg. Derudover er der en risret.

 

Fællesbad i vandfald

Fællesbad i vandfald

Den anden vandretur var kun på en times tid. Den gik op til et vandfald hvor man kan bade. Det var ikke alle der gik med. De gik glip af en dejlig dukkert i vandfaldet og en slange. Lige ved vandfaldet var der en kvinde der lige skulle ind og skifte i budskadset, hun kom hurtigt tilbage og råbte slange. Det viste sig at være en super giftig én, Coral snake, rød med sort og gule striber. En af guiderne fandt den igen, og de fleste af os så den. Lidt scary…

 

På vej tilbage holdt vi nogle stop i Mangroven, når der var noget at se. Vi så en stor flok  Capuchiner aber der legede på en lille bro, og senere så vi brøleaber og Ara papegøjer.

Nytårsmiddag på Exotica

Nytårsmiddag på Exotica

Vi var hjemme omkring 17:30, så der var lige et par timer til at gøre os klar til nytårmiddagen på Exotica. Vi gik derned, en ca. 20 minutters gåtur. Alle blevet tag pænt imod af den franske værtinde Lucy. Super lækkert mad.

Menuen:

The Holliday Cocktail
——
….

Vi gik hjemad ved 22-tiden.

Godt nytår

Godt nytår

Hjemme ved hotellet var der stille som graven, man skulle tro det var et plejehjem, alle var gået i seng! Vi gik ned i ungernes hytte og spiste lidt kager og kl. 24 sprang vi ud fra stolene, skålede og råbte godt nytår. Lise havde taget stjernekastere med, så de blev tændt udenfor i den flotte månebelyste nat.

 

stjernekaster i natten

stjernekaster i natten

 

This entry was posted in Costa Rica 2012. Bookmark the permalink.

Skriv et svar